IZBOR NAJBOLJŠIH

7. februarja

S spletnim glasovanjem javnosti , se je danes na www.spins11.si začel izbor za najboljšo enajsterico nogometašev 1. SNL (SPINS XI), za najboljšega nogometaša 1. SNL in najboljšega trenerja 1. SNL, prvo glasovanje pa velja za jesenski del prvenstva tekmovalne sezone 2021/2022 v Sloveniji.

Izbor najboljšega nogometaša v Sloveniji s strani članov sindikata SPINS, se je prvič izvedel leta 2004, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes. V izborih sindikata SPINS je vedno največjo težo predstavljalo mnenje in glas nogometašev, ki sposobnosti svojih kolegov vsak prvenstveni krog preverjajo neposredno na igriščih, enako pa velja tudi za trenerje.

Do zaključka sezone 2021/2022 bo glasovanje potekalo vsak mesec in se zaključilo pred iztekom tekmovalne sezone, ko se bodo za končni izbor sešteli vsi glasovi.

Javnost bo pri (prvem) izboru najboljših v jesenskem delu tekmovanja sodelovala do 14. 2. 2022, do 12.00 ure, medtem ko bodo nogometaši, trenerji in novinarji, svoj glas oddali v začetku prihajajočega tedna. Rezultati prvega glasovanja bodo objavljeni 14. 2. 2022.

V nadaljevanju posameznih mesečnih izborov bo glasove mogoče oddati med 1. in 10. dnem v vsakem mesecu.

V obdobju glasovanja lahko posameznik na www.spinns11.si svoj glas odda vsak dan, ostale skupine glasovalcev pa le enkrat preko posebne povezave, ki jo prejmejo po elektronski pošti oziroma v obliki sms sporočila.

Glasovanje za najboljšo enajsterico je možno v času glasovanja neposredno spremljati in sicer po posameznih skupinah glasovalcev, ki oddajo svoj glas. Vsi glasovi vseh skupin glasovalcev se prištejejo in razglasijo ob koncu vsakokratnega glasovanja.

Besedilo: SPINS