PETA ZAPOREDNA ZMAGA

28. avgusta

Tabor Sežana – Koper 0:1 (0:0)

Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
Strelec: 0:1 Jelić Balta (69.).
Koper: Tiganj, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručić, Jelić Balta, Krajinović (od 64. Bešir), Guberac (od 73. Varešanović), Vešner Tičić (od 84. Oštrek), Parris (od 84. Simić), Colley (od 73. Mulahusejnović).

POROČILO O TEKMI

Po pričakovanjih so imeli rumeno modri v Sežani zahtevno nalogo, opravili so jo in vpisali nove tri točke. Ob peti zaporedni zmagi (Mura, Celje, Olimpija, Maribor in Tabor) in tekmo manj od konkurentov ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Reprezentančni premor so dočakali neporaženi.

Trener Zeljković je ob odsotnosti Barišića pogrešal tudi oba vratarja, Golubovića in Adama, zato je debi na prvoligaški sceni doživel in delo brezhibno opravil 18-letni Denny Tiganj. »Pred tekmo sem mu povedal, da bo na koncu najboljši igralec.« ja novinarjem odgovoril kapetan Guberac, ko so ga vprašali ali mu je kaj svetoval pred začetkom primorskega derbija.  In prav je imel, Tiganj je odlično opravil svojo nalogo, njegova mreža je ostala nedotaknjena in je eden od glavnih junakov gostovanja v Sežani: »Hvala za čestitke, občutki so fenomenalni. Pred tekmo sem imel nekaj tiste pozitivne treme, ko smo začeli z ogrevanjem pa niti to ne več. Zadeli smo, gola nismo dobili, osvojili tri točke – odlično.«

V zaključku tekme je priložnost za igro dobil tudi novinec v Kopru, 20-letni Renato Simić, ki je tudi debitiral  na prvoligaški sceni. Nekdanji reprezentant U19 je pred prihodom bil član Mure, a uradnega nastopa zaradi poškodbe kolena v črno belem dresu ni vpisal. V mlajših kategorijah član Olimpije se je preizkusil tudi pri Fiorentini, v nadaljevanju sezone pa bo igral v Kopru.

Trener, Zoran Zeljković: »Pred tekmo smo imeli ogromno težav, ampak ne glede na vse smo imeli malo več od igre in tudi boljše priložnosti. Mi smo zadeli, oni ne in mislim, da smo zasluženo zmagali. Velikokrat sem že rekel, da gremo tekmo po tekmi. Zavedamo se, da nas po reprezentančnem premoru čaka zahteven ritem in na to se bomo tudi pripravljali. Brez nobene evforije, zavedamo se kako dolga bo sezona, sem pa seveda zadovoljen s tem kar smo naredili.« Kako je videl debi vratarja Tiganja? »Ni mu bilo lahko, pet minut pred zborom je izvedel, da gre z nami na tekmo. Je pa pokazal potencial, zaradi tega je tudi član Kopra in verjamem, da bo imel uspešno kariero.«

Po reprezentančnem premoru se prvenstvo s tekmami 8. kroga nadaljuje 11. septembra. Tudi takrat bodo rumeno modri gostovali, v Domžalah bo nasprotnik novinec v ligi, Radomlje.