ZADNJA PRED PREMOROM

13. marca

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

KOPER – CELJE

14. marec 2021, ob 19.30
Neposredni prenos: Planet 2

Po dveh zaporednih porazih, bodo Koprčani v nedeljo gostili Celje. Trener Vanoli v zadnjem obdobju ni imel na voljo vseh razpoložljivih moči. Tokrat bodo zaradi kartonov odsotni Dodlek, Jelić Balta in Žužek, zaradi poškodbe bo tekmo izpustil kapetan Guberac.

Aktualni prvaki iz Celja so v krizi. Po zmagi proti Mariboru v 22. krogu, so vpisali štiri zaporedne poraze. Med tednom so izgubili na gostovanju v Novi Gorici.  Na prvi medsebojni tekmi v Kopru so rumeno modri zanesljivo zmagali s 3:0. V Celju so se zmage z 2:0 veselili domačini.

Koprčani za stik z mesti, ki zagotavljajo  evropsko tekmovanje potrebujejo zmago. Na uvodni tekmi 27. kroga je Aluminij z 1:0 premagal Domžale in na lestvici prehitel Celje. Koper bi se z zmago na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom na točko približal 4. mestu.

Trener, Rodolfo Vanoli: »Za nas je to izredno pomembna tekma v boju za »evropo«. Ne smemo si privoščiti spodrsljaja, tudi zato ker so  Domžale izgubile proti Aluminiju. Nekaj pomembnih členov ekipe jutri sicer ne bo igralo, imam pa zaupanje v tiste, ki bodo stopili na igrišče. Če želimo tekmovati in se boriti za visoka mesta potrebujemo ekipo dvajsetih nogometašev.«