PRAZNIH ROK IZ MARIBORA

12. marca

Maribor – Koper 4:2 (1:1)

Stadion Ljudski vrt, sodniki: Perić, Vukan, Mežnar.
Strelci: 0:1 Mulahusejnović (14./11 m), 1:1 Tavares (35.), 2:1 Pihler (61.), 3:1 Žužek (65./avtogol), 3:2 Spinelli (72.), 4:2 Mlakar (74.).
Koper: Vargić, Žužek (od 76. Palčič), Rajčević, Cerovec, Mišić, Dodlek, Jelić Balta (od 66. Stevanović), Krajinović, Knežević, Barišić (od 76. Vršič), Mulahusejnović (od 66. Spinelli).
Rumeni kartoni: Vrhovec, Uskoković, Kolmanič; Krajinović, Žužek, Jelić Balta, Dodlek.

Ob odsotnosti Caimacova in Pejića, ki nista igrala zaradi kartonov, sta se v kader vrnila Palčič in Vršič, ki sta vstopila v drugem polčasu. Rumeno modri so tekmo dobro odprli in v 14. minuti prišli do vodstva. Mulahusejnović, nad katerim je bil storjen prekršek, je izvedel enajstmetrovko in z 11. golom v sezoni znova zasedel vrh lestvice strelcev. Po gneči v kazenskem prostoru so domačini prišli do izenačenja v 35. minuti, ko je zadel izkušeni Tavares. V drugem polčasu so padli štirje zadetki v obdobju od 61. do 74. minute. Žal je bil Vargić  kar trikrat premagan. Pihler je zadel z glavo,  za avtogol se je žoga nesrečno odbila od Žužka, Spinelli je poskrbel za upanje, ki ga je z golom z roba kazenskega prostora ugasnil Mlakar.

Časa za regeneracijo ne bo veliko. Že v nedeljo bodo Koprčani na Bonifiki gostili ekipo Celja. To bo tudi zadnja tekma pred reprezentančnim premorom.