Olimpija do zmage v Kopru

10. februarja

Koper – Olimpija 1:2 (0:1)

Stadion Bonifika, sodniki: Kajtazović, Žunič, Gabrovec.
Strelci: 0:1 Elšnik (29.), 1:1 Palčič (50.), 1:2 Perović (57.).
Koper: Vargić, Viler, Rajčević, Žužek, Palčič (od 74. Mišić), Guberac (od 61. Dodlek), Jelić Balta (od 46. Caimacov), Pejić (od 46. Barišić), Vršič (od 67. Spinelli), Knežević, Mulahusejnović.
Rumeni kartoni: Mulahusejnović; Pungaršek, Delamea Mlinar, Elšnik, Kapun, Perović.

Po slabem prvem polčasu smo v nadaljevanju videli boljši, tisti  pravi obraz Kopra. Kljub temu so rumeno modri šestič v letošnji sezoni izgubili, prvič proti Olimpiji. Ljubljančani so se na lestvici na točko približali Mariboru, Koper ostaja na 4.mestu.

Edini gol Koprčanov, prvi v letošnji sezoni, je v 50. minuti dosegel Matej Palčič: »Prisotno je veliko razočaranje. V prvem polčasu nismo igrali tako kot smo se dogovorili, nasprotniku smo pustili preveč prostora. V slačilnici smo se potem pogovorili, stopili skupaj in drugi polčas začeli tako kot se spodobi. Dominirali smo, imeli posest, si tudi ustvarili nekaj priložnosti in dosegli gol za izenačenje. Imeli smo pobudo na igrišču in v tistem trenutku smo prejeli gol, ko smo bili najboljši. Na žalost je tako. V soboto nas čaka že nova tekma in z mislimi smo že tam.«

Zadnjo priložnost za izenačenje so rumeno modri zapravili v sodnikovem dodatku, ko se je pred golom znašel Spinelli.

Miran Srebrnič: » Gledano v celoti, je bila tekma kar izenačena. V prvem polčasu smo imeli težave, enostavno nismo uspeli večkrat priti pred nasprotnikov gol. V drugem smo bili dosti boljši, tekma je šla v pravo smer. Potem ko je kazalo, da bomo obrnili tekmo v našo korist, smo prejeli ta drugi zadetek, ki nas je enostavno presekal. Kljub temu smo še vedno napadali im mislim, da nam je na koncu zmanjkalo tudi nekaj športne sreče.«

Časa za analizo ne bo veliko, v soboto bodo Koprčani gostovali v Novi Gorici. Tekma se bo v Športnem parku začela ob 15h.

VIDEO VRHUNCI TEKME 20. kroga, Koper – Olimpija: