Boljši tudi od Sežane

23. januarja

KOPER – CB24 TABOR SEŽANA 2:0 (0:0)

Strelec: Spinelli (52′, 84′)
Koper – prvi polčas: Vargić, Jozinović, Mišić, Jelić Balta, Mittendorfer, Guberac, Vršič, Knežević, Bešir, Stevanović, Mulahusejnović. Drugi polčas: Adam, Mittendorfer, Palčič, Cerovec, Viler, Juffo, Pejić, Vošnjak, Krajinović, Vekić, Spinelli.

Na četrti pripravljalni tekmi so Koprčani še tretjič zmagali. Po zmagi nad hrvaškim in madžarskim prvoligašem, remijem proti Bački iz Srbije, so v soboto proti sosedom iz Sežane zmagali z 2:0. V deževnem Kopru se je pod oba gola v drugem polčasu podpisal Spinelli. V 52. minuti je novinec Juffo  podal iz kota, Cerovec je z glavo podaljšal do Spinellija, ki je zadel za vodstvo. Argentinec je drugi gol prispeval v 84. minuti, podajalec je bil Palčič. Za Tabor je Rovas v 77. minuti zapravil enajstmetrovko.

Ivica Guberac: “Mislim, da dobro treniramo in smo v pravem ritmu. Dobro je to, da tudi utrujeni zmagujemo , da je pozitivno vzdušje in da gremo vsako tekmo na zmago. Čez dobra dva tedna se začne zares, takrat bomo pozabili na vse. Potrebno bo zbirati točke, ker imamo visoke cilje – izboriti si želimo evropsko tekmovanje. Če gledamo naprej to prinaša tudi finančno stabilnost. Že komaj čakamo nadaljevanje prvenstva in ta tekmovalni naboj. V imenu ekipi obljubljam, da bomo že na prvi tekmi z Olimpijo naredili vse za zmago.”

Po predvidenem planu bi rumeno modri v sredo na Bonifiki gostili Levski iz Sofije, a se zapleta pri prehodu meje s Hrvaško. Do tekme z Olimpijo, 10. februarja, sta predvideni vsaj še dve pripravljalni tekmi. O razporedu vas bomo obvestili.