PRESTIŽNA ZMAGA

15. januarja

OSIJEK – KOPER 1:2 (1:0)

Strelca: Matej Palčič (85′), Luka Vekić (89′)
POSTAVA, prvi polčas: Vargić, Mišić, Rajčević, Cerovec, Viler, Jelić Balta, Guberac, Knežević, Juffo, Stevanović, Mulahusejnović. Drugi polčas: Adam, Jozinović, Žužek, Mittendorfer, Palčič, Bešir, Vošnjak, Vršič, Krajinović, Vekić, Spinelli

Tudi na drugi pripravljalni tekmi so Koprčani zmagali, po madžarskem Budafokiju so tokrat v Rovinju premgali hrvaškega prvoligaša, NK Osijek. Preobrat smo videli  v samem zaključku tekme z goloma Palčiča in Vekića.

Osjek je povedel v 32. minuti, ko je Erceg s strelom iz 15ih metrov premagal Vargića. Koprčani so bili zelo blizu izenačenju v izteku prvega polčasa, ko je po strelu Guberca žoga zadela vratnico. V drugem polčasu je trener Srebrnič na igrišče poslal novih 11 igralcev, igra Koprčanov je bila vse bolj nevarna. Ko je Krajinović zapravil lepo priložnost,  sta v končnici padla dva zadetka. V 85. minuti je po podaji Vršiča iz kota Palčič z glavo premagal hrvaškega vratarja. V 89. minuti je Krajinović podal do Vekića, ki je sprejel žogo na robu kazenskega prostora in s prefinjenim strelom popeljal Koprčane do zmage.

Po tekmi, glavni trener, Miran Srebrnič:

Nalsednjo pripravljalno tekmo bodo Koprčani odigrali v sredo. Po predvidenem planu bi gostovali v Dekanih, a je prišlo do spremembe. V Poreču bo nasprotinik Bačka Palanka (Srbija).