Domov se je vrnil Mitja Viler!

30. decembra

Po desetletju igranja v Mariboru, kjer je  dvakrat igral tudi v elitni Ligi prvakov in  trikrat v Ligi Europa, se Mitja Viler vrača domov.  V Koper, kjer je v rumeno modrem dresu nazadnje igral v sezoni 2009/10. Takrat, ko smo se veselili osvojitve naslova državnega prvaka.

Ideja o vrnitvi je bila pri njemu že nekaj časa prisotna: “Res je, z Rajčevićem sva bila v stiku, veliko sva se  pogovarjala, tudi o Kopru. Prišlo je do trenutka, ki je primeren za vrnitev domov. Projekt je zanimiv in ambiciozen, Koper je po polovici sezone v dobrem položaju in to je še razlog več za vrnitev.”

Skupaj z Rajčevićem bo znova združil moči, ob Barišiću in Palčiču se je na Bonifiko vrnil še en domač obraz: “Predsednik je kot cilj pred sezono izpostavil igranje v evropskem tekmovanju. Mogoče je takrat delovalo »napihnjeno«, ampak po prvem delu vidimo, da je to realen cilj in mislim, da je ta ekipa naredila veliko delo. Potrebno se bo dobro pripraviti in potem je vse mogoče.”

Od zadnje tekme v rumeno modrem dresu je minilo več kot 10 let, takrat smo se v Kopru veselili naslova državnega prvaka: »Spomini so sveži, to je bil edini naslov prvaka v Kopru. Je pa res, da prav veliko arhiva iz tiste sezone nisem zasledil, zato je lepo videti slike na razstavi”

Vsi si želimo, da bi lahko Vilerja in ostale kmalu pozdravili tudi s tribun stadiona Bonifika, ko bodo to razmere seveda dopuščale: “Tako kot v Mariboru, so tudi v Kopru navijači zahtevni, ampak dobronamerni. Želim, da se gledalci čim prej vrnejo na stadione, brez njih je čisto drugačen občutek. Če so dobri rezultati,  v Kopru radi hodijo na tekme, vsak navijač na tribuni bo dodatna pomoč.”

V Mariboru je nastopil na 357-ih  tekmah, sedaj je čas, da nadaljujemo s štetjem odigranih tekem, podaj in golov  v rumeno modrem dresu. Rulo,  dobrodošel.