Z ZMAGO NA TEKMOVALNI PREMOR

20. decembra

Tabor Sežana – Koper 3:4 (1:4)

Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Glažar, Šprah, Burjan.
Strelci: 0:1 Barišić (4.), 0:2 Barišić (7.), 1:2 Stančič (8.), 1:3 Mulahusejnović (21.), 1:4 Žužek (38.), 2:4 Djalo Aldair (61.), 3:4 Stanković (90.).
Koper: Vargić, Jozinović (od 66. Mišić), Rajčević, Žužek, Palčič, Knežević, Jelić Balta, Krajinović (od 80. Vošnjak), Vršič (od 60. Dodlek), Barišić (od 66. Stevanović), Mulahusejnović (od 60. Spinelli)

Z zmago in tremi točkami  v Sežani so  Koprčani potrdili 4. mesto na lestvici po odigranem prvem delu prvenstva. Boljši uvod v tekmo bi si težko zamislili, v 7. minuti je dvakrat po podaji Kneževića zadel Barišič. Tabor je po napaki Rajčevića takoj znižala na 1:2, a smo v nadaljevanju prvega polčasa videli še dva zadetka – že deveti gol v sezoni Mulahusejnovića, evrogol je prispeval Žužek. Vodstvo s 4:1 ob polčasu je bilo dovolj za zmago, čeprav je Tabor v drugem polčasu znižal zaostanek. Globoko v sodikovem dodatku je zadel Stanković za končnih 3:4.

V postavo se je vrnil Goran Jozinović, ki v Celju zaradi kartonov ni igral: »Po dveh porazih je bila to za nas zelo pomembna tekma, želeli smo si z zmago končati prvo polovico sezone. Zavedali smo se, da bo naloga zahtevna, saj Tabor do danes na domačem igrišču ni izgubil. Tekmo smo odprli zelo dobro, polčas dobili s 4:1, in si ustvarili tudi veliko priložnosti. To je bil najboljši polčas v tem delu sezone. V nadaljevanju nismo igrali tako kot smo se dogovorili,  dopustili smo jim pobudo in prejeli tudi zadetek. V zaključku smo želeli tekmo pripeljati do konca, uspelo nam je in sedaj je pred nami zaslužen odmor.«

Eden od junakov tekme je bil Maks Barišič, ki je v uvodnih minutah kar dvakrat zadel. Ni veliko manjkalo, da bi se že v 13. minuti podpisal pod tretji gol: “Ja, to bi bilo res idealno. Seveda sem zadovoljen z zadetkoma, a je bolj pomembno to, da smo zmagali. Prvi polčas je bil odličen, dobro smo pokrivali prostor, taktično smo tudi dobro stali na igrišču. Osvojenih 30 točk pred odmorom  je kar v redu, lahko bi jih bilo tudi več, a smo s tem izkupičkom  zadovoljni.”

Z golom se je na vrh lestvice strelcev znova zavihtel Nardin Mulahusejnović: “V tekmo smo vstopili zelo motivirani, močno smo si želeli zmage, zato sem vesel, da smo kot ekipa dosegli ta rezultat, pohvalil bi vse soigralce. Po dveh porazih smo potrebovali točno to, prvi v sezoni smo zmagali tu in zadovoljen sem, da sem z golom pomagal ekipi do uspeha.”

Po tekmi, trener Miran Srebrnič: