BREZ ZMAGOVALCA

13. oktobra

Aluminij – Koper 1:1 (0:1)

Kidričevo –  Športni park  -nadaljevanje prekinjene tekme 6. kroga
Strelca: 0:1 Mulahusejnović (39.), 1:1 Matjašič (48.).
Koper: Vargić, Žužek, Rajčević, Mlakar (od 68. Mišić), Palčič, Dodlek, Knežević (od 90. Bešir), Stevanović (od 68. Krajinović), Barišić, Vršič (od 68. Spinelli), Mulahusejnović (od 81. Vekić).

Deset dni po nalivu v Kidričevem in prekinitvi tekme,  je zaključen 6. prvenstveni krog. Pri rezultatu 0:0 se je tekma nadaljevala v 17. minuti z nespremenjenima postavama. Veliko uporabnih žog je v prvem polčasu prejel Mulahusejnović in v 39. minuti, s četrtim  golom v sezoni, tudi zadel za vodstvo. Pred tem so bili rumeno modri nevarnejši, priložnost za gol je zapravil Stevanović, ki je bil nevaren tudi pred koncem polčasa. V nadaljevanju drugega dela so domačini izenačili v 48. minuti, ko je z natančnim strelom Vargića presenetil Matjašič. V nadaljevanju je po strelu z glavo  Mulahusejnović zadel prečko, Knežević zgrešil iz ugodnega položaja, v sodnikovem dodatku pa je Vekić s strelom iz bližine zapravil strel za zmago. Ostalo je pri rezultatu 1:1. .

Miran Srebrnič: “Moremo unovčiti stvari, ki smo jih delali dobro in potem pridejo tudi tri točke. V Kidirčevem točke ni enostavno vzeti, ampak bi rekel, da smo bili bližje zmagi.”

Z Aluminijem se bodo Koprčani znova pomerili v sredo, 21.10, ko bo na sporedu pokalna tekma.  V prvenstvu se bodo točke znova delile že to soboto. Na Bonifiki ob 15:45 gostujejo Domžale.