PORAZ PROTI MURI

27. septembra

Koper – Mura 1:3 (0:2)

Strelci: 0:1 Žižek (1.), 0:2 Kouter (35.), 0:3 Filipović (47.), 1:3 Mulahusejnović (57.).
Postava: Vargić, Palčič, Cerovec, Žužek, Mišić, Dodlek, Pejić (od 46. Čirjak), Vošnjak (od 34. Stevanović), Balta (od 70. Guberac), Vršič, Mulahusejnović.

Na drugi domači tekmi sezone so bili prvič na tribunah Bonifike prisotni tudi gledalci, ki so že v 37. sekundi videli zadetek. Z volejem je za vodstvo Mure neubranljivo streljal Žižek. Izjemno priložnost za izenačenje si je v 13. minuti izboril Vršič, a je zadel vratnico. V 20. minuti  je njegov strel ustavil vratar Obradović. Po zapravljenih priložnostih za izenačenje je sledila kazen. Vršič je ob kontaktu padel v kazenskem postor, v nasprotnem napadu pa  je v 35. minuti Kouter zadel za vodstvo z 0:2.

Na podoben način se je začel tudi drugi polčas, Mura je v prvi nevarni akciji in golu Filipoviča, v 47. minuti vodila že s 0:3. Za veselje na Bonifiki je v 57. poskrbel Mulahusejnović, ki mu je kot prvemu v letošnji sezoni uspelo premagati vratarja Obradovića. Veliko zaslug za zadetek ima asistent Stevanović. V nadaljevanju se rezultat ni spremenil. Bi pa bila končnica tekme precej bolj zanimiva, če bi  sodnik Perič v 82. minuti  videl igranje z roko nogometaša Mure v kazenskem prostoru.

Koprčani bodo v soboto, na tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije,  gostovali v Kidričevem.

Povezava –  PRISPEVEK  RTV SLOVENIJA