PRED TEKMO Z MURO

25. septembra

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

KOPER – MURA

Tekma odprta za javnost – omejitev števila gledalcev.
27. september 2020, ob 18.00
Neposredni prenos: Planet TV

Nedelja prinaša tekmo z vodilno ekipo državnega prvenstva. Mura z 10-imi točkami samostojno zaseda prvo mesto in je na štirih tekmah trikrat zmagala(Celje, Sežana, Gorica)  in remizirala z Olimpijo. Vratar Obradović na domači sceni  še ni prejel zadetka. Prvič  v sezoni je klonil na četrtkovi evropski tekmi.  Varovanci Anteja Šimundže so v 3. predkrogu Evropske lige izgubili proti nekdanjim klubskim prvakom, PSV-ju(1:5).

Koprčani so v zadnjem krogu gostovali v Ljubljani pri Bravu in odigrali tekmo brez zadetkov. 5 osvojenih točk trenutno pomeni 6. mesto na lestvici državnega prvenstva(poraz v Sežani, remi z Bravom in Olimpijo ter zmaga proti Gorici). Po kazni zaradi kartonov se v postavo vrača Čirjak. Miran Srebrnič je na zadnji tekmi zaradi poškodbe bil primoran iz igre poslati Jozinovića in Vršiča. Še vedno na prvi nastop v letošnji sezoni zaradi poškodbe čakata kapetan Guberac in Rajčević.  Tudi po odigranih štirih krogih prvenstva sta Žan Žužek(3 goli) in Dare Vršič(3 asistence) na vrhu lestvice strelcev/asistentov.

Po treh gostovanjih na začetku sezone in domači tekmi z Olimpijo, ki je bila zaprta za javnost,  je sedaj red rumeno modrimi prva domača tekma s prisotnostjo gledalcev.  Zaradi ukrepov preprečevanja širjenja COVID-19 je število kart omejeno.  Vstopnice po ceni 10eur bo možno kupiti na dan tekme.

Mura v Kopru še ni zmagala. Razmerje štirih medsebojnih tekem  na Bonifiki:  dve zmagi Kopra(3:1 in 4:1) ter neodločen rezultat(0:0).