ZMAGA, KI NI BILA DOVOLJ ZA POLFINALE

Koprska Bonifika je dala drugega udeleženca polfinala Pokala Slovenije. Koprčani so v povratnem spopadu z Aluminijem trikrat povedli, na koncu vknjižili tudi zmago, vendar kljub temu ostali brez napredovanja.

Kanarčkom se je sreča nasmehnila že po 30 sekundah igre, ko je Nemanja Jakšić v kazenskem prostoru nespretno podrl Jozinovića, strel z bele točke pa je izvedel Dare Vršič in s t.i. “panenko” matiral Luko Janžekovića. Kidričani so po dobre pol ure igre prišli do izenačenja. Domači vratar Primož Bužan ni najbolje posredoval po strelu Čermaka, kar je izkoristil že omenjeni Jakšić ter odbitek pospravil v mrežo in se odkupil za napako v uvodni minuti. Veselje gostov je trajalo vsega dobro minuto, ko si je spodrsljaj privoščil tudi Janžeković, to pa je izkoristil Žan Žužek in poskrbel za novo veselje gostiteljev.

Na odmor so s prednostjo odšli Primorci, a so bili po zaslugi zadetka na gostujočem igrišču v prednosti gostje. Položaj Štajercev se je še izboljšal po golu v uvodu drugega polčasa, ko je globinsko podajo Dejana Petroviča izkoristil Mihael Klepač. Hrvat, ki je zadel že na prvi tekmi, se je znašel sam pred Bužanom, ga preigral in zatresel nebranjeno mrežo. Koprčani so četrt ure pred koncem tekme prišli še do druge enajstmetrovke, po prekršku Čermaka pa jo je tudi tokrat uspešno izvedel Vršič.

Koprčani so v končnici tekme krenili v lov na četrti zadetek, ki bi jih popeljal v polfinale, a so se Kidričani znali ubraniti in se tudi s porazom razveselili napredovanja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si