ZAKLJUČNI TURNIR NOGOMETNE AKADEMIJE FC KOPER

Koprska občina je danes slovesno predala namenu na novo urejena igrišča na športno-rekreacijskem centru Bonifika. V okviru naložbe sta bili med drugim urejeni novi nogometni igrišči, ki smiselno dopolnjujeta športno ponudbo na Bonifiki. Nove pridobitve upravičujejo status olimpijskega športnega centra.

 

Dan je bil namenjen tudi članom nogometne akademije FC Koper, ki so zasedli sedem igralnih površin Bonifike in odigrali medsebojni prijateljski turnir. Rezultati tokrat niso bili v ospredju. Po odigranih tekmah so se igralci in njihovi starši odpravili v velik ogrevani šotor, kjer je potekala pogostitev.

Sledila je tekma med mladinci in trenerji nogometne akademije FC Koper, ki so jo slednji dobili po streljanju enajstmetrovk. Tekma je na tribune privabila številčno množico, ki se je ob spremljanju dvoboja mladih in starih odlično zabavala.

 

 

Zaključek današnjega dne je pripadel torti velikanki, s katero so se posladkali vsi prisotni. Ob tem pa je člane nogometne akademije FC Koper pred odhodom domov čakala posebna vrečka presenečenja.

 

Predsednik nogometnega kluba FC Koper Valter Valenčič je ob tej priložnosti dejal: “Zahvaljujem se Mestni občini Koper in njenemu županu g. Borisu Popoviču, ker imamo najboljše pogoje in športno infrastrukturo v tem delu Evrope. Danes je bil pravi praznik koprskega nogometa, užitek je bilo spremljati skoraj 400 mladih nogometnih navdušencev, ki niso prepuščeni ulici. To, da je nogomet pomemben del njihovega vsakdana, je naše poslanstvo. Danes se je videlo, da je FC Koper, ne glede na vsa dogajanja v zadnjih časih, velik klub z bogato zgodovino in velikim pomenom za slovenski nogomet.

Več o dogajanju o današnjem zaključku nogometnega kluba FC Koper si lahko pogledate na Facebook in Instagram strani FC Koper.