ZAČETEK PRIPRAV V ZNAKU SPREMEMB

Nogometaši FC Kopra začenjajo priprave na spomladanski del prvenstva v članski in mladinskih kategorijah.

Medtem, ko so nogometaši Akademije FC Kopra priprave na novo tekmovalno sezono začeli že minuli teden, se je članska vrsta, ki nastopa v 3. SNL zahod na prvem letošnjem zboru zbrala danes. Sprememb v »prvi« ekipi je kar nekaj. Klub so še pred nadaljevanjem prvenstva zapustili; Edin Fatić, Nediljko Kovačević, Tine Tramte, Igor Bukara, Edi Zugan in Adis Ajkić. Glavni trener Damir Milinović v prihodnje ne bo več mogel računati na Mateja Pirjevca. Slednji se bo v nadaljevanju prvenstva osredotočil na druge klubske naloge.

V FC Koper se poleg novo izvoljenega (starega) predsednika Anteja Guberca, ki je z dvema pokalnima zmagama in naslovom vice prvaka zaznamoval svoje delovanje v klubu v začetku tega desetletja, vračajo še nekateri znani obrazi z Bonifike. Koordinacijo med člansko vrsto, akademijo in vodstvom kluba bo odslej imel v rokah Andrej Poljšak, ki je v klubu na različnih položajih (tudi, kot predsednik FC Kopra) uspešno deloval že pred leti in bil kasneje najtesnejši sodelavec aktualnega predsednika.

Za novačenje bodočih šampionov bo zadolžen Novica Nikčevič, ki je s poprej omenjenima prav tako že sodeloval v polpreteklem uspešnem obdobju. Klubsko vodstvo se je sporazumno razšlo s številnimi tujimi nogometaši saj želimo priložnost ponuditi domačim upom. Zvestobo FC Kopru so tako že obljubili Luka Badžim in Rene Šolaja, ki sta prišla iz NK Ankarana, Mario Sačer, Denis Cerovec, Stefan Andjelić, Robi Gajšek, ki se je k nam vrnil iz Dekanov ter zadnji kapetan z Bonifike, ki je v rokah držal kakšno lovoriko (pokalno) Ivica Guberac, ki je prekinil pogodbo z malteško Floriano, da bi pomagal domačemu klubu.

Prestopni rok sicer traja do 15. februarja tako in v klubu računamo, da bo spisek novincev športni direktor Županović do tedaj še povečal. Ciljev ne skrivamo. Tako trener Milinovič, kot vodstvo kluba zagotavljata ekspresno napredovanje v 2. ligo. Kar se obeh mladinskih selekcij tiče pa je zanje imperativ vrnitev v prvo ligaško konkurenco. Za enkrat so na dobri poti saj zasedajo 1. mesto v seštevku obeh tekmovanj.

Zaradi tega, trener članske vrste Milinović ne bo odžiral igralskega kadra mladinski vrsti, saj bi jo s tem oslabil. Vsekakor pa se bo nekaj mladcev kalilo tudi v članski ekipi, ki si želi v dveh letih vrniti v 1. ligo.

3. SNL – zahod se bo s tekmo proti neposrednemu konkurentu Tolminu nadaljevala 16. marca, do tedaj pa bodo naši fantje odigrali 12 prijateljskih tekem. Pridružite se nam na tribunah in podprite naše nogometaše.