SESTANEK S STARŠI IN IGRALCI O NADALJNJEM DELU AKADEMIJE

Danes se je v prostorih stadiona Bonifike vodstvo kluba sestalo s starši in igralci naše akademije, ki nastopajo v tekmovanjih pod okriljem NZS, da bi jim predstavilo dejansko stanje v klubu in nadaljnje delovanje nogometne šole ter staršem odgovorilo tudi na današnje neresnične navedbe glede kluba v Primorskih novicah.

Povabilu vodstva kluba se je nemudoma odzval tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je prvi nagovoril zbrane. Po njegovih besedah nogometni klub FC Koper lahko še naprej računa na njegovo podporo in podporo Mestne občine Koper. Akademija FC Kopra bo kljub izpadu mladincev in kadetov v drugoligaško tekmovanje nadaljevala z začrtanim delom. Cilj je takojšnja vrnitev v prvo ligo. Nogometaši bodo še naprej trenirali v najboljših infrastrukturnih pogojih v državi in pod budnim očesom trenerjev, ki jih sestavljajo večinoma sami odlični bivši koprski igralci.

Ob tem se je župan Boris Popovič skupaj z upravo kluba dotaknil tudi današnjih neresničnih navedb v Primorskih novicah, ki želijo z lažnimi informacijami na klub vreči slabo luč.

Glede strokovne plati delovanja klubskega ustroja je več povedal strokovni vodja akademije FC Koper Igor Božić, ki ne dvomi, da se bodo mladinci in kadeti hitro vrnili v najvišji rang tekmovanja. Starše in fante je zaprosil za zaupanje in potrpežljivost ter zagotovil, da bodo fantje še naprej imeli odlične možnosti za nogometni razvoj.