PRIJATELJSKA TEKMA S HRVAŠKIM PRVOLIGAŠEM

FC KOPER – NK ISTRA PULA 1961 2:5 (1:2)

Koprčani so sredin termin izkoristili za igranje prijateljske tekme proti NK Istra Pula 1961, ki nastopa v elitnem hrvaškem prvenstvu in ki je pred dobrimi desetimi dnevi tudi ugnala aktualnega hrvaškega prvaka HNK Rijeko.

 

Spremljali smo odprto tekmo tekmo, obe ekipi sta pokazali veliko. Zadovoljivo pa je bilo dejstvo, da se kozlički niso ustrašili svojega nasprotnika.

 

Gostje so povedli po strelu, ki ga je domači vratar Nenezić odbil do napadalca Istre, ki mu ni bilo težko zadeti. Kozlički so hitro izenačili prek Plazonje, ki je izkoristil podajo Tomića. Na odmor s prednostjo pa so vendarle odšli igralci Istre, ki so izkoristili napako v zvezni vrsti in se sami znašli pred nemočnim vratarjem Nenezičem. V prvem polčasu še velja omeniti omeniti dve izjemni koprski priložnosti, ko sta se sama pred vratarjem znašla Tomić in Angov, vendar pri svojih poskusih bila neuspešna.

 
Drugi polčas je hitro prinesel novo izenačenje. Tomić je izvajal strel z bele točke, vratar mu ga je ubranil, žoga pa se mu je srečno nazaj odbila in Hrvatu v koprskem dresu ni bilo težko zadeti mreže. Nato so vajeti igra v svoje noge prevzeli Istrani in do konca srečanja dosegli še tri zadetke.
 
Koprski trener Damir Milinović je priložnost namenil tudi veliko koprskim mladincem. Nova preizkušnja Koprčane čaka v nedeljo, ko na stadion Bonifika prihaja NK Renče.

 

Koper – Stadion Bonifika. Prijateljska tekma, 25.10.2017., 16:00.
 
Strelci: 0:1 Prelčec (8′), 1:1 Plazonja (12′), 1:2 Jelavić (31′), 2:2 Tomić (49′), 2:3 Jelavić (52′), 2:4 Gojković (85′), 2:5 Matteoni (90’+2′)
 
Koper: Nenezič, Maslič, Pirjevec, Rnjak, Petrovič, Stipaničev, Ramić, Angov, Tomič, Plazonja, Stojadinovič. Igrali so še: Popovič, Opara, Gavrić, Jerman, Žitko, Lelič, Cvek, Pernat.
 
Istra 1961: Ivušić, Kitanovski, Hadžić (od 29. Ramadani), Gojković, Miljanić, Ferreira (od 46. Maksimović), Halilović (od 56. Radetić), Kokorović, Prelčec, Matyazh (od 46. Vojnović), Jelavić (od 56. Matteoni).
FOTO: NK ISTRA 1961