PREPRIČLJIVA ZMAGA NA DERBIJU

Po desetem krogu tekmovanja EPNL nimamo več ekipe, ki proti ekipi FC Koper B ne bi izgubila. Kozlički so suvereno odpravili Ankarančane, ki pravih možnosti za uspeh na Bonifiki niso imeli.

 

Na nedeljsko popoldne je bilo lepo videti nekaj več obiskovalcev na koprskih tribunah. Stanje na igrišču pa je bilo podobno kot na vseh dosedanjih tekmah Kopra. Presing in kontinuiran napad Koprčanov od prve minute dalje. Koprčani so prek Plazonje prvič zadeli v 24. minuti, čeprav bi lahko prvi zadetek padel že veliko prej. Do konca polčasa je Plazonja še enkrat premagal izredno razpoloženega vratarja Ankarančanov.

 

V drugem polčasu smo spremljali isto zgodbo kot v prvem. Ankarančani so le redko prišli do žoge, še redkeje pa sestavili kakšen napad. Tomić in Plazonja sta le še zaključila začeto in rezultat se je na koncu tekme ustavil pri 4:0. V zaključku tekme je domači trener Milinović ponudil priložnost tudi štirim koprskim mladincem.

 

Koprčani ostajajo na vrhu lestvice z osmimi točkami naskoka pred prvim zasledovalcem. Ob tem so v 10. krogih zabili 37 zadetkov, prejeli pa niti enega.

 

FC Koper B : NŠ Ankaran 4 : 0 (2 : 0)

Koper – ŠRC Bonifika Koper Gledalcev: 170

Glavni sodnik Pirjevec Andrej; 1. pomočnik: Jerman Simon; 2. pomočnik: Oman Tim; Delegat: Fatur Branko
STRELCI
1 : 0     9 – Plazonja Stjepan (24′)
2 : 0     9 – Plazonja Stjepan (40′)
3 : 0     23 – Tomić Željko (65′)
4 : 0     9 – Plazonja Stjepan (80′)
FC Koper B: Pirjevec Matej (Jerman Jan), Plazonja Stjepan (Meštrić Kristijan), Stipaničev Ivo, Ramić Amel (Opara Žiga), Angov Dejan (Radovanovič Blažo), Rnjak Vladimir, Tomić Željko, Petrović Matija, Nenezić Igor, Stojadinović Milojica (Lelič Anel), Maslić Aleksander
NŠ Ankaran: Strle Domen, Jakomin Saša (Hajdarević Almir), Jakomin Tomaž, Perčič Terens, Crevatin Marko, Ostojič Sandi, Avdič Dean, Fantinič Jakob (Ugrin Uroš), Jaćimović Aleš (Kolarič Dean), Kljajić Benjamin (Dedič Husein), Kvasič Denis (Raičić David).