PREBUJENO NOGOMETNO DOGAJANJE NA BONIFIKI

Po nekajtedenskem zimskem premoru se je v prejšnjem tednu že prebudilo nogometno dogajanje na Bonifiki. S treningi so pričele ekipe koprske nogometne akademije, ki nastopajo v državnih ligah. Do nekaj sprememb je prišlo tudi v strokovnih štabih omenjenih ekip.

Ekipa mladincev je dobila novega trenerja. To delo bo sedaj opravljal Sabit Šljivo, ki je na Bonifiki že znan obraz. V prejšnji sezoni je bil najprej pomočnik trenerja Pamića v članskem moštvu, nato pa je prevzel ekipo U-15. Pomoč pri njegovem delu mu bo nudil Aljoša Čotar. Mladinci se trenutno nahajajo na 11. mestu ligaške razpredelnice, cilj do konca sezone pa je seveda močno izboljšati trenutno uvrstitev. V pripravljalnem obdobju se bodo najverjetneje pomerili z več ekipami, med drugim z NK Bravo, NK Radomlje in ND Primorje.

 

Sabit Šljivo se po krajšem času ponovno vrača na Bonifiko.

 

V ekipi kadetov do sprememb ni prišlo. Delo bosta nadaljevala Igor Božič in njegov pomočnik Manuel Peršič. Kadeti bodo svojo pripravljenost izboljševali proti enakim nasprotnikom kot mladinci, pričakujejo pa tudi tekmo proti HNK Rijeki, ki bo na Bonifiko prišla 27. januarja z dvema ekipama – poleg kadetske še ekipa starejših dečkov (U-15).

 

 

Slednje bo tudi dober test za ekipo koprskih starejših dečkov in njenega novega trenerja Samirja Zulića, ki je do nedavnega vodil mladinsko ekipo.

Do menjave trenerja je prišlo tudi v selekciji U-14, ki zelo prepričljivo vodi na razpredelnici tekmovanja MNZ Koper U-15. Ekipo bo v drugem delu sezone vodil Davor Klarica, ki je zamenjal Iztoka Kavčiča. S slednjim je uprava kluba sporazumno in v prijateljskih odnosih prekinila sodelovanje. Ob tej priložnosti mu FC Koper želi vse najboljše na njegovi nadaljnji karierni poti.

Nekoliko več časa za odmor pa ima članska ekipa, ki bo s treningi pričela 5. februarja. Tekmovanje EPNL je najbrž že odločeno, tako da fantje že nestrpno pričakujejo pripravljalne tekme v katerih se bodo udarili tudi s prvoligaškimi in nekaterimi tujimi ekipami, ki jih bomo izdali kasneje. Ekipo bo še naprej vodil hrvaški strateg Damir Milinović.

Člansko ekipo bo v pripravljalnem obdobju čakalo veliko tekem.