ODZIV NA TEKMO MED IZOLO IN KOPROM

FC Koper se čuti primoranega podati svoj odziv na nedavno dogajanje na derbiju kroga 3. SNL – zahod med NK Izolo in FC Koprom. Na žalost je na tekmi prišlo do neljubih dogodkov v katere sta bili vpleteni organizirani navijaški skupini. FC Koper sporoča, da nima organizirane navijaške skupine. S prihodom navijaške skupine, ki naj bi spodbujala naše nogometaše nismo bili seznanjeni, to smo nekaj dni pred tekmo tudi sporočili predstavnikom policije. Omenjena navijaška skupina na naših tekmah ni bila že nekaj let.

V klubu želimo otroke in vse naše igralce naučiti spoštovanja nasprotnikov, ostalih udeležencev nogometne tekme in pravil nogometne igre. Od vsega delovanja na tribunah minulo soboto, ki ni v skladu s pravili NZS in UEFA ter ni v skladu z načeli po katerih se ravnamo v FC Koper se distanciramo in ga ostro obsojamo.

Naši navijači so na glavni tribuni izolskega stadiona bili oblečeni v naše trenerke in skupaj z ostalimi pristaši našega kluba, ki so bili ob njih, bodrili naše fante na pošten način in z vrednotami, ki jih vzgajamo v našem društvu.

FC Koper