ODZIV FC KOPER

Nogometni klub FC Koper se čuti primoranega odgovoriti na odzive NK Olimpija Ljubljana oziroma njenega predsednika Milana Mandarića.

FC Koper popolnoma stoji ob strani svojemu športnemu direktorju Bošku Županoviću, kar ima toliko večji pomen, saj naš klub od slednjega ni odvisen tako, kot je od Mandarića odvisen nogometni klub Olimpija. Žal,verjamemo, da je vse, kar je za Športni dnevnik Ekipa SN povedal naš športni direktor, resnica. Milanu Mandariću se tovrstne izjave štejejo v veliko sramoto in delajo ogromen madež na njegovem imenu tako v Sloveniji kot širše.

Čudi nas tudi dejstvo, da se tako star gospod, ki šteje že kar spoštljivih 79 let, in uspešen poslovnež, kot je Milan Mandarić, spušča na tako nizek nivo in »pljuva« vsepovprek. Med drugim tudi g. Županovića in g. Matoza, ki jih je še nedavno od tega hvalil na vse pretege in koval v zvezde. Žalostno je, da želi taisti človek uničiti konkurenčen klub, kar bi v našem primeru pomenilo tudi, da bi bilo 400 otrok, nogometnih navdušencev, prepuščeno ulici.

FC Koper nasprotnikov, razen seveda na nogometnih zelenicah, nima. Žalosti nas tudi dejstvo, da se je NK Olimpija pod vplivom Milana Mandarića identificirala kot velik nasprotnik FC Kopra, kar se v preteklosti pod vodstvom bivših predsednikov ni nikoli zgodilo. Z vsemi klubi po vsej državi imamo odlične, lahko rečemo kar zgledne odnose, in z njimi odlično sodelujemo. Cenimo in zahvaljujemo se vsem športnim delavcem in nogometnim funkcionarjem po vsej državi, ki s svojim vsakdanjim trudom delajo v dobrobit nogometa. Tudi nogometnemu klubu Olimpija, njihovim zaposlenim, trenerjem, ostalim delavcem in mladinskemu pogonu želimo vse najboljše in upamo, da se bodo, ko bodo spoznali, da je pravljica Milana Mandarića v resnici Potemkinova vas, uspešno in čim manj boleče pobrali. Nam je po dolgih mukah uspelo ubežati njegovim krempljem tako, da lahko še naprej uživamo v naši strasti, ki se ji reče nogomet. To, kar dela Mandarić, pa je vse drugo prej kot nogomet.

Predlagamo NK Olimpiji, naj se pogovori z Milanom Mandarićem in od njega zahteva, da preneha z žaljenjem naših otrok ter jih že enkrat pusti na miru. Tistih nekaj let, ko je obvladoval nogomet v Kopru, nam je bila že dovolj velika šola, da strici iz Amerike obstajajo samo še v pravljici.

P.s.: Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili tudi vsem, ki nas podpirajo in bodrijo v boju za licenco in ponovno nastopanje v prvi slovenski nogometni ligi, kamor tudi spadamo. Prav je, da še posebej izpostavimo NK Maribor, ki se nam je oglasil, da bi v znak podpore z našo člansko ekipo odigral prijateljsko tekmo. Kaj kmalu se bo torej zgodilo, da bo na Bonifiki nastopil državni prvak in udeleženec elitne Lige prvakov, kar nam veliko pomeni in si štejemo v veliko čast.

FC KOPER