ODLIČEN NASTOP KOPRČANOV NA CORDIAL CUP 2018

Naši starejši dečki (U-15) so minuli vikend preživeli v avstrijskem Kitzbühlu, kjer so nastopili na zaključnem turnirju Cordial Cup 2018.

Cordial Cup je znan po izjemno močni mednarodno obarvani konkurenci ekip in se lahko pohvali s kopico individualnih svetovno znanih zvezdnikov nogometa, ki so v svoji mladosti nastopili na njem, kot recimo: David Alaba, Thomas Müller, Sami Khedira, Mateo Kovačič in mnogi drugi. Koprčani so se v svoji starostni kategoriji do 15 let pomerili v konkurenci 48. ekip ter na koncu osvojili vsega spoštovanja vredno 15. mesto. Kljub vsemu ostaja grenak priokus, da bi lahko z malo več sreče in manj poškodbami, ki so okrnile zasedbo Samirja Zulića, ta uspeh bil še boljši.

Koprčani so v Kitzbühel prišli v petek, kjer so v večernih urah prisostvovali na uradni otvoritvi turnirja.

Naše fante je žreb uvrstil v skupino G, kjer so pokazali svoje znanje in kvaliteto ter se prebili v nadaljnje tekmovanje, saj so skupinski del končali na drugem mestu. Format tekmovanja predvideva igralni čas 1 x 25 minut, kar pomeni, da je lahko že vsaka usodna.

Sobota, skupinski del (odigran v Oberndorfu):

FC Koper – FC Solothurn 1:1
FC Koper – FC Dingolfing 2:0
FC Koper – FC Eintracht Norderstedt 2:0
FC Koper – 1. FC Kaiserslautern 0:2
FC Koper – Puskas Ferenc Akademia 1:0

Tri zmage in neodločen rezultat so bili dovolj, da so Koprčani osvojili drugo mesto in se uvrstili v osmino finala. Na žalost je v nadaljevanju boginja Fortuna malce obrnila hrbet našim fantom, saj so jih kar naenkrat začele pestiti mnoge poškodbe, ki so zdesetkale četo Samirja Zulića.

Nasprotnik v osmini finala, ki se je odigral na igrišču v St. Johannu, je bil avstrijski Red Bull Fußballakademie Salzburg, ki je med drugim tudi lanski zmagovalec turnirja v tej starostni kategoriji. Koprčani so prikazali mnogo želje borbe in volje, a so na koncu morali čestitati za nasprotnikom za minimalno zmago.

Kozlički so nato do konca turnirja odigrali še dve tekmi in na obeh morali priznati premoč nasprotnikoma ter tako končali na končnem 15. mestu.

FC Koper – 1. FC Nürnberg 0:1

FC Koper – SSV Regensburg 2:0

Na naslednji povezavi lahko na enem mestu dobite vse rezultate v kategoriji U-15: Rezultati Cordial Cup U-15

Na tem mestu želimo tudi čimprejšnje okrevanje Lanu Eneju Zirnsteinu, ki je tekmo z Nürnbergom po duelu brez žoge končal s počeno arkado in presekano veko, kar sodniki niso opazili.

Takšna odlična končna uvrstitev je potrditev dobrega dela fantov in trenerjev na treningu ter lepa motivacija za nadaljnji trud in delo. Ob tem se želimo zahvaliti tudi vsem staršem in navijačem, ki so spremljali naše fante na turnirju in skupaj z njimi več kot častno predstavljali slovenske in koprske barve.