NA BONIFIKI PADEL DRUGOLIGAŠ

Včeraj sta se na koprski Bonifiki v prijateljskem obračunu pomerila FC Koper in NK Radomlje. Naključni nogometni nepoznavalec po ogledu tekme zagotovo ne bi znal oceniti katera ekipa nastopa v četrtem in katera v drugem rangu slovenskega nogometa. Koprčani so bili skozi vso tekmo veliko boljši nasprotnik.

Dobre igre in rezultati kozličkov v tekmovanju EPNL več kot očitno niso zgolj naključje ali kot želijo mnogi prikazati – zgolj posledica slabe kakovosti lige. V sredo smo se o tem lahko prepričali na lastne oči. Koprčani so v tekmo krenili kot že večkrat v letošnji sezoni. Napadalna in kombinatorna igra od prve minute je presenetila tudi Radomljane, ki so morali že kar hitro po žogo v svojo mrežo, ko je podajo Meštriča izkoristil Plazonja. Radomljani so se po dobljenem zadetku malce prebudili in zadeli po prekinitvi. Ob vse močnejšem koprskem pritisku pa so izkoristili enega od protinapadov in z veliko pomočjo sreče in burje prešli v vodstvo, ko se je žoga od vratnice odbila v Nenezića in prešla gol črto. Koprčanov to ni zmedlo in že v naslednjem napadu so izid izenačili prek Stipaničeva. Ob tem so Koprčani zapravili nemalo izjemnih priložnosti za zadetek.

 

Drugi polčas ni prinesel sprememb. Koprčani so trenutno četrto-uvrščeno ekipo druge lige pritisnili na laastno polovico in skrbeli, da so Radomljani mislili samo na obrambo. Lelić in Angov sta zadela in kozličkom prinesla prednost dveh zadetkov. Tudi po vstopu mnogih koprskih mladincev (igralo jih je kar 6) se razmerje moči na zelenici koprskega stadiona ni spremenilo. Kljub temu, da bi lahko prehode Radomljanov na polovico Koprčanov prešteli na prste ene roke, so ob koncu srečanja le prišli do znižanja zaostanka. Koprčani so v samem zaključku tekme ponovno zapravili “smrtno” priložnost, ko je gostujoči vratar obranil strel Čauševića.

 

Koprski strateg Damir Milinović je bil po tekmi zadovoljen s predstavo svojih fantov: “Zadovoljen sem s pristopom in z načinom kako so moji fantje odigrali to tekmo. Vsem smo pokazali, da se lahko kosamo tudi z drugoligaškimi ekipami. Veseli me dejstvo, da ekipa izpolnjuje vse kar od njih zahtevam na treningih in to prenesejo tudi na tekmo – in to se kaže tudi prek točkovne bere v prvenstvu.

 Trener Koprčanov Damir Milinović (skrajno desno) je zadovoljen z delom svojih varovancev.

 

Koprčani bodo zadnji tekmo jesenskega dela prvenstva EPNL odigrali v nedeljo ob 15:00h, ko na Bonifiko prihaja trenutno drugouvrščena Plama iz Podgrada.

 

Stadion Bonifika, sreda 15.11.2017, 15:00h

FC Koper B : NK Radomlje 4:3 (2:2)
Strelci za Koper: Plazonja, Stipaničev, Lelić in Angov.

Za FC Koper so začeli: Nenezić, Opara, Maslić, Pirjevec, Petrović, Stipaničev, Angov, Tomić, Plazonja, Ramić in Meštrič. Igrali so še: Pernat, Rnjak, Lelić, Jerman, Žitko, Cvek, Popovič, Čaušević.