NA BONIFIKI JE PADEL MARIBOR!

Koprčani so na krilih Dareta Vršiča iz Pokala Slovenije izločili Maribor.

Začelo se je že v 9. minuti, ko je na robu kazenskega prostora padel Dare Vršič. Nekdanji nogometaš Maribora, ki je v štajerski prestolnici preživel skoraj šest let, je z izjemnim strelom v levi spodnji kot vratarja Kenana Pirića poskrbel za vsesplošno navdušenje na tribunah. Gostje v uvodnih 20 minutah niso uspeli povezati niti igre. Za izenačenje je poskrbel Kotnik, ki je zadel tik pred zaključkom prvega polčasa. Po natančni podaji je s približno desetih metrov neubranljivo premagal Bužana.

Čeprav se je zdelo, da bodo v nadaljevanju Štajerci, ki so v zaključku prvega polčasa prevzeli pobudo, prevladali in dosegli še kakšen zadetek, je nadaljevanje prineslo drugačen razplet. Srečno roko z menjavami je imel tudi domači trener Miran Srebrnič, ki je v uvodnih minutah drugega polčasa na igrišče poslal Edija Bašo in Luko Badžima. Slednji je v 63. minuti po hitrem protinapadu z desne strani podal žogo pred gol, tam pa jo je v mrežo poslal mladi Žan Bešir. Da se je ponovno uresničil nepisan zakon bivšega, je poskrbel Vršič. V 74. minuti je izvedel nov izjemen prosti strel in spet premagal povsem nemočnega Pirića. “Vedno sem sanjal, da bi na eni tekmi zabil dva zadetka iz prostega strela. In zgodilo se je,” je dejal Vršič.

Štajercem, ki so v nadaljevanju v igro poslali še Zahovića, Kronavetra in Tavaresa, je v 81. minuti uspelo izid znižati na 2:3, sicer z avtogolom Beširja po podaji Kronavetra. V zadnji akciji na tekmi bi lahko prav Kronaveter izenačil, a mu je veselje s pravo parado preprečil Bužan.

Koper : Maribor 3:2 (1:1)
Stadion Bonifika, gledalcev 2700, sodnik Sagrković (Vrhnika). Strelci – 1:0 Vršič (9), 1:1 Kotnik (45), 2:1 Bešir (63), 3:1 Vršič (74), 3:2 Bešir (81, ag).

Koper: Bužan, Cerovec, Mišić, Jelić-Balta, Vršič, Meštrić, Bešir (od 84. Šolaja), Žužek, Galešić, Jozinović (od 52. L. Badžim), Vekić (od 46. Baša). Trener: Miran Srebrnič.