NA BONIFIKI PADLA SEŽANA – KOPER V FINALE

Danes smo na Bonifiki spremljali zanimiv obračun v sklopu polfinala pokala MNZ Koper. Na Bonifiko je prišel drugoligaš iz Sežane, ki je seveda želel upravičiti vlogo favorita na tekmi, saj nastopa kar dve ligi višje od kozličkov.

Vendarle se ni vse začelo po željah gostov. Koprčani so hitro povedli prek Plazonje. Slednji je žogo samo pospravil v prazno mrežo po odbitku gostujočega vratarja po strelu Tomića. Nato smo spremljali napade gostov iz Sežane, ki so dvakrat tudi zatresli okvir gola. Do polčasa se rezultat ni spremenil.

Začetek drugega polčasa je tudi nakazal, da bodo niti igre v svojih nogah držali Sežančani, a so varovanci trenerja Milinovića izkoristili protinapad, uporabno žogo Fatića je v gol pretvoril Tomić in s tem odločil srečanje. Gostje so se vrnili po golu Škerjanca a to ni bilo dovolj. Priigrali so si še nekaj priložnosti, medtem ko so kozlički vrata Sežane ogrožali predvsem iz protinapadov.

Tekma se je zaključila z zmago Koprčanov, ki so potrdili nedavne besede predsednika in športnega direktorja. Sestavili so ekipo, ki je že danes konkurenčna najmanj ekipam iz druge lige. Ne glede na vsa polena, ki jih je klub dobil pod noge, članska ekipa raste iz tekme v tekmo in še ni dosegla svojega celotnega potenciala. FC Koper pač ni navaden četrtoligaš, FC Koper je veliko več.

FC Koper – NK Cherrybox24 Tabor 2:1 (1:0)
Strelci: Plazonja, Tomić; Škerjanc.

Za Koper so igrali: Grlj, Petrović, Pirjevec, Čavalić, Lelić, Tomić, Angov, Fatić, Ramić, Plazonja, Štromajer. Igrali so še: Suzuki, Cvek, Beganović, Stojadinović.

Zapisnik tekme

Galerijo fotografij s tekme si lahko ogledate na Facebook strani FC Koper.