KOPRČANI PRIPRAVE ZAČENJAJO 9. JULIJA

Prejšnja sezona bo v rezultatskem smislu članski ekipi ostala v lepem spominu. Primorsko ligo so zaključili brez poraza in z visoko prednostjo na vrhu razpredelnice. Ob tem so osvojili tudi Pokal MNZ Koper in z optimizmom pričakujejo začetek 3. SNL – zahod.

V sezoni 2018/2019 bodo 3. SNL – zahod sestavljalo 8 ekip, igralo se pa bo štiri krožni sistem, kar znese 28. krogov. Poleg FC Kopra bodo tekmovali še: NK Tolmin, MNK Izola, ND Adria, NK Vipava, ND Primorje, NK Jadran Hrpelje – Kozina in NK Plama Podgrad. Koprčani imajo seveda cilj povzpeti se kar se da hitro, do prve lige, kamor klub s takšno tradicijo in pogoji tudi sodi. Ekipa se počasi sestavlja in bo kaj kmalu že pripravljena na boj za vrh tretje lige. Cilj uprave, športnega direktorja Boška Županovića in trenerja Damirja Milinovića, ki bo tudi v novi sezoni tvorec koprskih uspehov, je privleči čimveč domačih, koprskih fantov in z njimi naskakovati drugo ligo. Prav v tej smeri tudi potekajo nekateri pogovori z igralci.

Damir Milinović bo še naprej vodil koprsko ekipo.

Kozlički bodo s treningi pričeli v ponedeljek, 9. julija. V pripravljalnem obdobju bodo igrali veliko število prijateljskih tekem. Lahko vam izdamo, da bo veliko od teh zelo atraktivnih. Med drugim se bodo Koprčani pomerili tudi z italijanskim Serie A ligašem, ekipo SPAL 2013, na Bonifiko pa bodo prišle tudi ekipe kot so Triestina in grški velikan Panathinaikos.

Po koledarju NZS prva uradna tekma Koprčane čaka 15. avgusta, ko se bodo v prvem krogu Pokala Slovenije v Jesenicah pomerili proti tamkajšnjem tretjeligašu. Prvi krog 3. SNL pa bo na sporedu tri dni kasneje, in sicer 18. avgusta.

Več informacij o igralskem kadru, okrepitvah, prijateljskih tekmah vam bomo sporočili v prihajajočih dneh.