IZJAVA FC KOPER

Klub FC Koper se čuti primoranega odgovoriti na nedavne zapise v medijih.

Nogometna akademija Football Club Kopra je že dolgo znana kot ena najboljših valilnic talentov v Sloveniji. Naši mladi nogometaši imajo vse pogoje, da se izoblikujejo v odlične športnike in osebe. Poleg strokovno dovršenega trenerskega kadra, igralcem nudimo vso potrebno opremo, rekvizite in najboljše infrastrukturne pogoje v Sloveniji in širše, bistveno boljše kot ostali prvoligaški klubi v naši državi.

Dejstvo je, da FC Koper nikogar ne zadržuje in nikoli ni zadrževal v klubu proti lastni volji. Trudimo in želimo si namreč, da bi igralci, ki so prerasli naše okolje našli nove izzive in večje, bogatejše klube, v katerih bi lahko še naprej razvijali svoj talent in športno kariero.

Kljub temu, da postopek pred mednarodnim razsodiščem v Švici še vedno poteka, smo ob neupravičeni zavrnitvi licence posledično ostali brez nekaj mladih nogometašev, ki so zapustili ekipe nogometne akademije FC Koper: Perhavec in Bičić sta prestopila v Gorico, Panić v Domžale, Burin in Pečar v Olimpijo, Jakomin v NK Bravo, pa čeprav mladinska in kadetska ekipe ter ekipa starejših dečkov še naprej nastopajo v najvišjem možnem državnem tekmovanju. V prvi ligi, tako kot tudi klubi, h katerim so mladi nogometaši prestopili. Ob tem želimo poudariti, da prav nihče od naštetih igralcev ni doživljal nikakršnih pritiskov ob odhodu, temveč je bila njihova želja spoštovana. Poleg tega je bilo vsem igralcem, ki so izrazili željo za različne preizkušnje v večjih nogometnih sredinah, to tudi omogočeno, še več, v klubu smo ponosni na to, da imajo naši mladi nogometni talenti priložnost svoja znanja nadgrajevati v velikih evropskih nogometnih klubih, zato njihove odhode podpiramo. Med njimi je bil tudi mladi igralec Martin Pečar, ki je v času, ko je branil barve koprskega kluba, najprej skupaj z Burinom od 30. novembra do 6. decembra 2015 odšel na preizkušnjo v Liverpool in nato naslednje leto še na preizkušnjo v GNK Dinamo Zagreb, medtem ko se je Nick Bičić preizkušal na zelenicah Aston Ville.

V klubu FC Koper zaradi tega zavračamo očitke nekaterih medijev, ki skušajo nedavno razrešitev bivšega v.d. direktorja Marjetice Koper povsem neutemeljeno povezati z odhodom mladega nogometaša Pečarja v ljubljansko Olimpijo. Martin Pečar, ki je v FC Koper igral dobra tri leta in pol, je v Nogometni klub Olimpija prestopil brez pritiskov, še več Olimpija je koprskemu klubu tudi plačala znesek 4.200 EUR, ki je predviden po pravilniku NZS o prestopih amaterjev. Zato je govoriti, da v Kopru onemogočamo igralcem nadaljevanje športne kariere v drugih klubih, povsem neprimerno.

FC Koper se je vedno trudil za dobrobit vseh otrok našega kluba. S svojimi daleč najboljšimi infrastrukturnimi in strokovnimi pogoji si prizadevamo iz njih oblikovati najboljše nogometaše in ljudi – prav to je bilo, je in bo tudi vnaprej najpomembnejše poslanstvo nogometnega kluba FC Koper.

FC Koper