»IGRALCI SE MENJUJEJO, KLUB FC KOPER JE VEČEN«

V koprski nogometni akademiji še nismo zaključili z delom v letošnji sezoni pa že okoli nje krožijo sile, ki delujejo proti klubu.

Žal je letošnja sezona prinesla izpad naše mladinske in kadetske ekipe iz prvoligaškega tekmovanja. Ob tem, da smo pred sezono kozlički v teh dveh kategorijah izgubili ogromno nosilcev lige, ki so odšli k konkurenčnim klubom, je velik problem predstavljala (ne)številčnost mladinske ekipe, ki je redko kateri trening opravila vsaj z enajstimi igralci in pa obilica nesreče s poškodbami v kadetski ekipi. Fantom ni kaj za očitati, saj so dali vse od sebe in zato jih je potrebno motivirati in usmeriti v nadaljnji nogometni razvoj ter čim hitrejši povratek v prvo ligo.

Zgoraj omenjeni dogodek je za sabo potegnil tudi prve posledice. Temu smo bili priča na nedavnem turnirju »Zarja«, na katerem je sodelovala koprska ekipa do 15 let, ki je na močan, tradicionalni, mednarodni turnir odšla v izjemno okrnjeni zasedbi. Razlog tiči v tem, da so nekateri člani omenjene selekcije že odšli na različne preizkušnje v druge slovenske klub, kot sta Olimpija in Gorica.

Določeni igralci so to storili brez obvestila klubu oziroma trenerju, ki ga je takšno obnašanje posameznikov presenetilo in prizadelo tudi na osebni ravni. Da niti ne govorimo o ostalih igralcih, ki so se kot prava ekipa veselili tako zmag, kot žalovali za porazi in so kar naenkrat puščeni na cedilu.

Ne glede na vse zapisano, je v nedeljo ta okrnjena selekcija pokazala svojo moč in na turnirju Zarja premagala vso konkurenco in zasedla prvo mesto v močni, mednarodno pisani konkurenci. Ekipi so se pridružili tudi leto dni mlajši fantje, in sicer: Rok Božič, Ajdin Šabić in Jernej Zugan, ki so svoje delo odlični opravili in vsem pokazali, da nihče ni nenadomestljiv. Ekipi je pomagal tudi vratar MNK Izole Rok Bržan, ki je bil z ekipo že na turnirju v Kitzbuhlu.

Ob tem pa je potrebno pohvaliti delo vseh selekcij. V nedeljo je zlato odličje domov z mednarodnega turnirja prinesla selekcija do 9 let pod vodstvom Vilija Bečaja in tudi selekcija do 13 let Jake Štromajerja, kar jasno nakazuje, da je delo akademije uspešno in celovito.

FC Koper je pred začetkom te sezone izgubil kopico reprezentantov, a tekom prvenstva ustvaril nove. To je vzorec, ki se bo vedno ponavljal, saj so v Kopru odlični, domači trenerski strokovnjaki v povezavi z najboljšimi pogoji treniranja v državi garancija za to. Vsak, ki odide odpre priložnost nekomu drugemu. Jasno je, da se igralci menjujejo, nihče ni nenadomestljiv, samo nekaj je večno – klub FC Koper.