FANTASTIČNA POPOTNICA PRED PRIMORSKIM DERBIJEM

Koprčani so na edini nedeljski tekmi potrdili pričakovanja, v Goriških Brdih so se veselili nove zmage, najvišje v letošnji sezoni. V domači mreži je končalo kar sedem žog, strelski pohod rumeno-modrih pa se je pričel v 25. minuti, ko so Koprčani krenili po desni strani igrišča, akcijo pa je zaključil Darko Mišić. Že po naslednjem napadu se je v briškem golu znašla še druga žoga, z vrha kazenskega prostora je neubranljivo udaril Kristjan Meštrić. To je bil tudi izid prvega polčasa, Koprčani pa so v nadaljevanju tekme povsem zagospodarili na razmočeni zelenici. V 59. minuti je po samostojni akciji zadel Edi Baša, dve minuti kasneje pa je po lepi podaji udaril Dare Vršič in z diagonalnim strelom premagal Pintola. Domača ekipa je v zaključku tekme povsem popustila in prejela še tri zadetke. V 83. minuti se je z močnim udarcem z razdalje izkazal Žan Žužek, minuto kasneje pa je po novem samostojnem prodoru še drugič zadel Edi Baša. Piko na i visoki zmagi gostov je v sodniškem dodatku postavil Goran Jozinović.

Brda : Koper 0:7 (0:2)

Športni park, gledalcev 250 sodnik Obrenović (Ljubljana). Strelci – 0:1 Mišić (25), 0:2 Meštrić (27), 0:3 Baša (59), 0:4 Vršič (61), 0:5 Žužek (83), 0:6 Baša (84), 0:7 Jozinović (90).

Brda: Pintol, Celcer, Rojc, Frelih, Humar (od 46. Perše), R. Bužinel (od 63. J. Bužinel), Dar. Jalinous, Golob, Marinič (od 46. Jogan), Curk, Daw. Jalinous. Trener: Vlado Badžim.

Koper: Nenezić, Mišić, Jelić Balta, Vršič (od 75. Cerovec), Meštrić (od 72. Bešir), Baša, Žužek, Djermanović (od 82. Štromajer), Pejić, Jozinović, Hadžić. Trener: Miran Srebrnič.

Rumena kartona: Dar. Jalinous, Rojc.

Koprčane v naslednjem krogu na Bonifiki čaka veliki primorski derbi proti ekipi Gorice. Tekma bo v soboto, 16.11., ob 15:00.

Tekst: NZS
FOTO: Luka Carlevaris