DOBRA PREDSTAVA KOZLIČKOV PROTI ITALIJANSKEMU PRVOLIGAŠU

Koprčani so odigrali svojo šesto pripravljalno tekmo. Tokrat so se odpravili v italijanske Dolomite, kjer so proti predstavniku Serie A pokazali dobro in pogumno predstavo. Naslednja tekma kozličke čaka v soboto na Bonifiki, ko v goste prihaja NK Sava Kranj.

Kozlički so klub kvalitetnejšemu nasprotniku v tekmo krenili zelo pogumno. Od začetka so takoj pokazali, da se v Auronzo di Cadore niso prišli zgolj braniti. V samem uvodu srečanja so zapretili prek Jake Štromajerja, a je slednjemu korak zmanjkal, da bi lahko zaposlil Tomića, ki mu najverjetneje ne bi bilo težko dokončati dela. Omeniti velja še strela prej omenjenih, ki sta končala za las mimo vratnic. Ekipa SPAL je prevzela nadzor nad igro v drugi polovici prvega polčasa in do odmora prek Vitaleta in Paloschija prišla do vodstva.

V drugem polčasu so Koprčani še naprej poskušali s svojo značilno kombinatorno igro in že v samem uvodu prišli do zadetka priključka, ko je napako italijanskega vratarja izkoristil Ajkić. V nadaljevanju drugega dela so Italijani ponovno pokazali zakaj igrajo v enem najmočnejših tekmovanj na svetu in po lepih uigranih akcijah dosegli še dva zadetka. Za Koprčane je bila ta tekma prepotrebna izkušnja in motivacija za nadaljevanje pripravljalnega obdobja.

V soboto se bodo Koprčani na Bonifiki pomerili z ekipo NK Sava Kranj. Tekma bo ob 20:00.

Auronzo di Cadore | 1. 8. 2018 ob 18:00
SPAL – FC Koper 4:1 (2:0)
Strelci: 20′ Vitale, 23′ Paloschi, 48′ Ajkić, 67′ in 71′ Valoti

SPAL: Thiam, Vaisanen, Salamon, Esposito, Cremonesi, Costa, Dickmann, Valoti, Paloschi, Viviani, Vitale. Igrali so še: Gomis, Salvi, Nikolić, Coulange, Clement. Trener: Semplici

FC KOPER: Nenezić, Pirjevec, Petrović, Fatić, Bukara, Glavaš, Vrdoljak, Tomić, Cvek, Baša, Štromajer. Igrali so še: Grlj, Turk, Zugan, Maslić, Ajkić, Jerman, Opara, Popovič, Kovačević, Meštrić. Trener: Milinović