DAMIR MILINOVIĆ: “S KOPROM ŠE NISEM KONČAL ZAČETEGA!”

Po velikem uspehu v polfinalu pokala MNZ Koper proti drugoligašu iz Sežane, se Koprčani ne ustavljajo. Še naprej zavzeto trenirajo in se pripravljajo na začetek tekmovanja primorske lige, ki začne jutri.

Pogovarjali smo se s koprskim strategom Damirjem Milinovićem, z enim od največjih “krivcev” za dosedanje uspehe koprske članske ekipe. Trener kozličkov je strnil svoje misli po veliki zmagi v polfinalu pokala MNZ Koper:

Vedeli smo, da je Sežana močna ekipa, kar dokazujejo tudi njeni rezultati v drugoligaški konkurenci. Pričakovali smo težko tekmo, na nasprotnika smo bili dobro pripravljeni. Verjeli smo vase in v svoje sposobnosti, pokazali dobro igro, zabili dva zadetka in na koncu tudi zasluženo slavili. Veseli me dejstvo, da smo napredovali v finale pokala in vsem dokazali, da je ne glede na vse FC Koper konkurenčen najmanj ekipam iz druge lige. Gre za velik uspeh za klub, igralce in zame. Lepo je bilo pogledati tudi na tribune Bonifike, ki so bile bolj polne kot ponavadi. Upam, da so ljudje prepoznali naš trud in kvaliteto ter bodo v čim večjem številu prihajali na naše naslednje tekme.

V soboto se ponovno vrača tudi primorska liga. Koprčani bodo ob 14:00h na Bonifiki najprej gostili ekipo ŠD Košana. Koprčani v dosedanjem poteku prvenstva še niso izgubili in niti prejeli zadetka, kar je verjetno uspeh, ki mu v slovenski nogometni zgodovini ni para. Trener kozličkov pa ničesar ne jemlje z levo roko:

Zavedamo se, da se ekipe proti nam trudijo ostati neporažene, če to ne, pa nam želijo zabiti zadetek, kar ni uspelo še nobenemu v primorski ligi. Vsaka tekma je novo dokazovanje, od fantov zahtevam, da igrajo resno in na vso moč.  EPNL je trenutno naša realnost in zato želimo v tem tekmovanju pokazati našo moč. Vedno zahtevam disciplino, tek, delo in spoštovanje nasprotnika. Proti Košani ne bo nič drugače.

Foto: FPA

 

Nedavno se je v slovenskih in tujih medijih pojavila novica, da je koprski trener odbil ponudbo hrvaškega velikana Dinama. Milinović je potrdil resničnost zapisov:

Res je. Sedanji trener Dinama Nikola Jurčević, ki ga poznam še iz igralskih in trenerskih časov, mi je ponudil, da bi se priključil strokovnemu štabu Dinama iz Zagreba. Zame je bila to velika čast in nagrada za moje delo. Vendarle, sem se po pogovoru s koprskim športnim direktorjem Županovićem odločil, da ponudbe ne sprejmem in nadaljujem svojo samostojno trenersko pot v Kopru. Tu se odlično počutim. Gre za zdravo sredino z odlični pogoji za delo. Prav tako, pa tukaj še nisem končal začetega dela. Želimo si vrniti Koper tam kamor sodi,

je še zaključil nekdanji igralec Rijeke, Dinama, Zagreba, Bochuma in Red Bull Salzburga.

Damir Milinović (desno) v družbi športnega direktorja Koprčanov Boška Županovića.