Poraz v Sežani

Tabor Sežana – Koper 1:0 (1:0)

Strelec: 0:1 Žužek (33., avtogol)

Postava: Vargić, Jozinović, Žužek, Cerovec, Mišić (od 84. Badžim), Dodlek, Pejić (od 59. Jelič Balta), Vršič (od 85. Vekić), Čirjak (od 45. Mlakar), Stevanovič, Mulahusejnović (od 78. Bešir).

Po treh letih smo dočakali vrnitev Kopra na prvoligaško sceno. Pričakovanja so bila velika, a se je tekma končala z zmago domačinov. Odločilna je bila 33. minuta, ko je Dominik Mihaljević z leve strani skušal podati v kazenski prostor in zadel branilca Žana Žužka, ki je žogo preusmeril v lastno mrežo.

Miran Srebrnič: »Nismo bili dovolj agresivni, takrat ko je to bilo potrebno. Delali smo preveč napak , tudi izgubljali žoge v nevarnih conah, kjer je Sežana potem bila nevarna.«

Tekmo so bolje odprli Koprčani, pri katerih v postavi ni bilo povratnika Aleksandra Rajčevića, ki se je poškodoval na zadnjem treningu. V uvodnem delu je z 20 metrov mimo vrat streljal Dare Vršič. V nadaljevanju prvega polčasa so pobudo prevzeli domačini, najnevarnejši je bil Dominik Mihaljević. V drugem polčasu so kot prvi zapretili Koprčani s strelom Vršiča, že nekaj minut za tem so lepo priložnost iz protinapada zapravili Sežanci. Na pravem mestu je bil Vargić. V 73. minuti je močno, a mimo vrat, streljal Dodlek. Kljub pobudi v zaključku tekme si Koprčani prave priložnosti v končnici niso priigrali. V sodnikovem dodatku je strel Mihajlevića v kot odbil vratar Vargić.

Kot je pred tekmo povedal trener Miran Srebrnič je v prvenstvu na voljo 108 točk. Lov na prve se bo nadaljeval v nedeljo(18:00), ko na Bonifiki gostuje Olimpija. Tekma se bo igrala brez prisotnosti gledalcev.