FC KOPER ŽELIMO VRNITI TJA, KJER JE NEKOČ ŽE BIL

Vodstvo FC Kopra je predstavilo novega trenerja članske ekipe. Vajeti prvega moštva je prevzel Miran Srebrnič.

Na prvi tiskovni konferenci novega vodstva (zadnjo so v klubu pripravili pred 3 leti) so se zbranim novinarjem predstavili novi (stari) predsednik Ante Guberac, trener članske ekipe Miran Srebrnič in koordinator mladinskih selekcij Andrej Poljšak.

»Začeli bomo tam, kjer smo pred mojim odhodom končali, le da je izhodišče sedaj veliko slabše, saj klub tekmuje v 3. SNL zahod«. Pozivam tudi navijače, naj nam na tej poti stojijo ob strani. Za nas so izredno pomembni.« S temi besedami je začel svoj nagovor sedmi sili Ante Guberac in ob tem poudaril, da je v tem trenutku veliko bolj pomembno okrepiti mladinsko šolo in postaviti nove temelje organiziranega dela, ki edino prinaša rezultate. Mladinska in kadetska vrsta sta na dobri poti, da se vrneta v prvo ligaško konkurenco. »Počasi vračamo zaupanje mladih in njihovih staršev v metode dela, ki prinašajo uspehe. »Preveč obetavnih nogometašev je zadnja leta zapustilo klub. Tega si ne smemo več privoščiti. Koper je bil v preteklosti vedno sredina, kamor so vsi želeli priti in ne iz nje oditi. Obljubljam, da bo ponovno tako« je še dodal Guberac.

»Koper je klub z bogato zgodovino. Nisem pozabil obdobij, ko je bila Bonifika pretesna za vse, ki so tu spremljali nogomet. Naredili bomo vse, da bodo Koprčani in vsi Primorci ponosni na svoj klub. S takšno infrastrukturo, pogoji dela in ob znanju, ki ga v tem klubu premorejo številni, bomo Koper vrnili v vrh slovenskega nogometa«, obljublja Miran Srebrnič. »Pot pa ne bo lahka. Do konca prvenstva je še osem krogov, če ostanemo na vrh lestvice, nas nato čakajo še nepredvidljive kvalifikacije a verjamemo, da nam bo uspelo«, je še dodal Srebrnič.

Ob tem bo izredno pomembno kadrovanje v članski in mladinskih vrstah. »Prednost bomo dali mladim domačim nogometašem. Na poti do prve lige pa bomo najbrž morali poiskati tudi kakšnega izkušenega nogometaša iz drugih okolij. Jedro ekipo pa bo sestavljeno iz koprskih upov. Edina takšna politika lahko klub tudi finančno popelje med velike« je poudaril športni direktor Boško Županović.

Andrej Poljšak je napovedal še veliko fešto 25. maja, ko se bosta v predzadnjem krogu na Bonifiki pomerila Koper in Izola. »Želimo napolniti stadion. Delamo na tem, da bi na revialno (poslovilno) tekmo povabili vse tiste nekdanje nogometaše Kopra, ki se od igranja, kluba in občinstva niso mogli posloviti na primeren način. Verjamem, da bo odziv dober«.